Revyer och ny kommunikationschef

Var i fredags och såg Elaka RevynHanssons krog. Riktigt roligt och lagom långt i kombination med väldigt god mat.

Läser i dagens tidning att Kalmarsundsrevyn har gått mycket bra i år. Är inte förvånad, hela gänget är väldigt proffsiga. Skulle inte bli förvånad om man passerar 10 000 biljetter nästa år. 

Revyerna är väldigt viktiga för Kalmar. Inte bara för att de är proffsiga och ger underhållning. De drar dessutom folk och fyller restauranger och hotell på en tid av året då det inte är fullt.

En motsvarande aktivitetet med syfte att skapa kultur och evenemang året runt är den Kulturfestival som planeras sista veckan i oktober i år. Ska bli väldigt spännande!

Fick precis siffrorna över arbetslösheten i januari. Konstaterar återigen att Kalmar ligger lägst bland jämförelsekommunerna. För högt men ändå bra att ligga lägst. Med allt det som ligger i röret framåt så känner jag mig riktigt hoppfull om arbetsmarknadsläget. Skulle vi dessutom få en regering som satsar rejält på yrkesutbildning, högskoleplatser och en mer flexibel Arbetsförmedling så skulle jag bli ännu gladare.

På arbetsutskottet som nyss avslutades tog vi beslut om att anställa Henrik Nilsson som ny kommunikationschef i Kalmar kommun. Han kommer närmast från samma jobb i Växjö kommun.

Är det någon kommun som under senare år har arbetat framgångsrikt med kommunikation så är det just Växjö. En kanonrekrytering!