I söndags kväll plockade vi ner scener, kablar och städade ur logerna i Södermörerevyn. Vi har haft tolv fantastiska föreställningar med ett härligt gensvar från vår publik. Det är roligt att få vara med och bidra till att det händer saker också på landsbygden.

Utmaningen ligger i att vara pigg och alert på måndag morgon efter fyra föreställningar en helg. Jag tycker ändå det gått bra. Fokus dessa veckor har bland annat varit budgeten som presenteras på tisdag om en vecka. Mer om detta framåt på denna blogg.

Under det senaste året har jag varit ordförande i en programberedning på SKR (Sveriges kommuner & regioner) kring totalförsvar och civil beredskap. I slutet av denna vecka överlämnar vi vår slutrapport till styrelsen. Det har varit ett roligt uppdrag med mycket besök, samtal och dialoger.

Det som blir extra tydligt i ett sånt här arbete är hur olika förutsättningarna är i Kommun-Sverige. Vi har en del kommuner, inte minst de större, som kommit relativt långt medan en del kommuner bara startat arbetet med att bygga upp robusthet och civilt försvar.

Här måste staten och regeringen lägga en grundplatta rent ekonomiskt. De resurser som hittills har satsats räcker inte till på långa vägar.

Något som också engagerat mig och många andra är förändringen som nu sker inom svenskt inrikesflyg där BRA blir underleverantör till SAS. För Kalmar är denna förändring positiv genom att vi får tillgång till hubben Arlanda men också en successivt bättre tidtabell. För Kalmar, med vårt geografiska läge, är flyget helt avgörande.

En annan oerhört viktigt steg för Kalmar är det symboliska startskottet för vårt nya hotell. Det är en satsning som inte bara kommer skapa väldigt mycket jobb utan också är avgörande för ett levande Kalmar city.

Imorgon, onsdag, tas äntligen också spadtaget för Kalmars nya häkte. En stor investering som innebär ett lyft för både personal och intagna. Det nuvarande häktet är allt annat än modernt. Efter årsskiftet blir det spadtag för den nya anstalten. Min bedömning är dessa två investeringar kommer leda till cirka 500 nya jobb, minst.

Nu planutskott med beslut om vilka detaljplaner som ska prioriteras. Ett positivt planbesked finns bland annat för fd minkfarmen i Kolboda där det inom några år blir möjligt bygga ganska mycket av både bostäder och lite service.

Ha en trevlig tisdag!

 

Nybloggat om revy, budget, SAS, nya jobb och ett startskott!